SOMMERKAMPAGNE - 60% RABAT PÅ INGEFÆRSHOTS! - FRATRÆKKES VED CHECK-OUT

Fra køkkeneksperimenter til færdigt produkt


Jakob og jeg mødtes tilbage i sommeren 2016. På det tidspunkt havde ingen rigtig hørt om insekter herhjemme, men alligevel var der nogle få mennesker, der allerede havde fået vakt antennerne gevaldigt - og Jakob var én af dem.

Med sin baggrund i molekylær biologi var han rejst til USA og kom i lære på en fårekyllingefarm i Ohio - og i 2016 fik han indrettet sin egen lille urbane fårekyllingefarm i Nordvest, København. Det var heromkring - under mit studie på Copenhagen Business School - jeg mødte Jakob efter selv at have leget med tanken om denne nye fødevare. Vi var hurtigt et godt match. Jakob var på forhånd overbevist om potentialet i spiselige insekter - og jeg selv var langsomt blevet bevidst om potentialet i spiselige insekter integreret ind i andre produkter. 

Fårekyllingefarm i Nordvest

EARLY DAYS

Vi fik samlet et lille team omkring os og gik i krig med køkkeneksperimenterne - det resulterede sig i alt fra paté med melorme til smoothies med mærkelige biller. Lad os bare indrømme, at vi fik skræmt en del venner væk i processen... Når valget så alligevel faldt på at udvikle noget så 'skørt' som drikkevarer beriget med fårekyllinger var det fordi vi opdagede, at insekter er rige på næringsstoffer som ikke fås i frugter og grøntsager - altså det som drikkevarer normalt består af!

Vores først prototype hed "FEMTEN Fårekyllinger". Det var ikke et avanceret produkt; faktisk blot ingefær-juice blandet op med pulveriserede fårekyllinger, håndpåfyldt i flaske og med et påklistret label jeg selv havde lavet i Microsoft Paint. Det fremgår vist rimelig tydeligt, at ingen af os på forhånd havde NOGEN erfaring med fødevarebranchen.

Femten fårekyllinger, første prototype

Men produktet solgte faktisk fint i mindre forretninger og online, både herhjemme og i udlandet. Alligevel indså vi hurtigt at vi skulle forbedre produktet markant for at styrke konceptet. Derfor gik vi tilbage til tegnebrættet, og de sidste 1.5 år har vi brugt til at lære mere om branchen, rejse penge til udvikling og produktion, samt gentænke formatet for vores vision.

RESULTATET

Resultatet er blevet til Syngja og vores serie af naturlige energi-boosters kaldet BUGS'N SHOTS. Produkterne er udviklet i samarbejde med landets dygtigste forskere, sensorikere og designere. For hvis vi skal lykkes med missionen om at få folk til at spise insekter, så skal vi ikke kun tale til samvittigheden (det gider vi faktisk heller ikke) - vi skal tale til maverne og hjerterne. 

Derfor er der blevet lagt rigtig meget energi i at integrere og stabilisere fårekyllingerne optimalt i væsken. Det betyder, at når du drikker vores shots, så smager det i konsistensen helt som et normalt shots. Derudover har vi ledt intenst efter en produktion, der kan leve op til vores høje, specialiserede krav om at tappe økologiske shots med insekter (det er ikke så nemt, skulle vi hilse at sige). 

BUGS'N SHOTS er en lille lækker samling af kraftfulde shots, der smager mindst lige så godt som de produkter du kender - hvis ikke BEDRE! Det er vi virkelig stolte af. Vi glæder os til at sprede den gode karma, fortælle flere gode historier, og mest af alt give dig nogle virkelig positive oplevelser med denne nye, potente råvare.

/Philip